Tocht in de woning is vervelend

Met deze campagne wil ik ervoor zorgen dat de inwoners van Gouda het belang van kierdichting begrijpen. En als het even meezit, zorgen we er samen voor om Gouda tochtvrij te maken!

Antonie Wong – Kierenjager

Kieren en naden zorgen het hele jaar door voor ongewenste luchttoevoer en -afvoer. Vooral tijdens stormachtig weer wordt dit voelbaar in de woning, waardoor de verwarming harder moet werken. Opmerkelijk genoeg waait het tijdens het stookseizoen vaak harder dan in andere periodes van het jaar. Kieren worden opgespoord middels de kierenjacht met blowerdoor. Meer informatie over deze dienst vind je verderop op deze pagina.

Ventilatie betreft de gecontroleerde luchtstromen. Het is aan te raden om elke ochtend gedurende 10 minuten je ramen te openen, zodat de woning goed kan luchten. Ook is het goed om in de ruimtes waar je verblijft een raampje open te zetten, zodat er voldoende frisse lucht binnenkomt. Mocht je twijfelen over de luchtkwaliteit in je woning, dan kun je mij altijd vrijblijvend inschakelen om deze te toetsen.

Volgens Milieu Centraal kan kierdichting voor een gemiddelde woning zorgen voor een besparing van €250 aan gas per jaar [Naden en kieren dicht voor minder tocht | Milieu Centraal].

De Voordelen Van een tochtvrije woning

Kierdichting wordt al decennia toegepast

Van Kooten en de Bie hebben tijdens de oliecrisis al het belang van kierdichting benoemd.