Energielabel

Energielabelbepaling

Het energielabel moet worden bepaald op het moment dat de woning wordt verkocht of verhuurd. Ook betekent een beter energielabel een hogere verkoop- en huurprijs. Sinds dit jaar is het bovendien mogelijk om meer te lenen voor een woning met een gunstiger energielabel.

Deze dienst omvat een huisbezoek van ongeveer één uur, en u ontvangt het energielabel binnen 10 werkdagen per e-mail. Voor een verbeterd energielabel is het interessant om deze dienst te combineren met de Qv10-meting.

Bewijsstukken verzamelen

U bent als eerste aan zet. Als energielabeladviseur en u als klant hebben baat bij een solide bewijslast. Daarom ontvang ik voorafgaand aan het huisbezoek zoveel mogelijk documentatie, waaronder bouwtekeningen, facturen van de zonnepanelen, en informatie over het gebruikte isolatiemateriaal in het dak, de vloer, enzovoort.

Opname op lokatie

Op de afgesproken dag en tijd sta ik bij u aan de deur. Om het dossier volledig te maken, moet ik in uw hele woning zijn. Ik heb toegang nodig tot de kruipruimte (indien aanwezig), de zolder, slaapkamers, badkamer, enzovoort.

 

Afhankelijk van de woning ben ik ongeveer één uur bezig met de opname. U hoeft op dit moment niets te doen. Een bakje koffie wordt gewaardeerd.

 

Indien u ondertussen meer bewijsmateriaal heeft gevonden, zie ik dat graag.

Energielabel berekenen

Na de opname beschik ik over voldoende informatie om het energielabel op te kunnen stellen. Als vakbekwaam energielabeladviseur ben ik strikt gebonden aan alle regels die zijn vastgesteld in de NTA8800 en de ISO 82.1. Ik mag niet uitgaan van aannames; daarom is bewijslast van cruciaal belang bij het bepalen van het energielabel.

Ontvangst energielabel

U ontvangt het energielabel per e-mail. Lees deze zorgvuldig door en bewaar een kopie.

Het energielabel wordt geregistreerd in een landelijke database en blijft 10 jaar geldig.

Voorbeeld energielabel

Een voorbeeld energielabel is te downloaden via de knop hieronder.

Neem vrijblijvend contact op

Interesse in één van mijn diensten? Neem contact op via het formulier of bel naar mijn mobiele nummer.

AW energieprofessional